mixen van antiek in modern interieur

Mixen maar dat antiek, vintage en design

Wij vinden het prachtig: een mooi gerestaureerd antiek meubel als blikvanger in een modern huis. Steeds vaker zien we in de media en bij mensen thuis dat antiek met meubels uit andere tijden wordt gecombineerd. Wat maakt dat mensen steeds meer kiezen voor antiek in hun huis?

  Img 5541

- Antiek is betaalbaarder dan ooit
Vroeger kon een antieke linnenkast een paar duizend gulden kosten. Maar tegenwoordig koop je prachtige meubels voor de prijs van een flinke boekenkast van de bekende Zweedse meubelgigant. We zien de laatste tijd weer een voorzichtige toename van interesse in antiek, ook bij jonge mensen. Tegen iedereen die antiek wil aanschaffen, maar toch nog twijfelt, zeggen wij: koop het nu. Op veilingen kun je voor een appel en een ei een mooie aanschaf doen. Alles is cyclisch en we verwachten dat antiek weer duurder gaat worden. Wie dat voor wil zijn, slaat nu zijn slag en laat het meubel op een professionele manier restaureren. Dan heb je een waardevolle aanschaf voor het leven (en daarna).

- Duurzaamheid
Dat brengt ons op de aandacht voor duurzaamheid. Dat klinkt als een cliché, maar voor ons vakgebied snijdt het zeker hout .
Onze klanten laten meubels liever restaureren dan dat er weer een nieuw meubel wordt aangeschaft. Vaak omdat meubels van vroeger een hoge kwaliteit hebben omdat ze ambachtelijk zijn gemaakt. Of omdat het meubel een emotionele waarde heeft, bijvoorbeeld omdat het een erfstuk is. Als wij onze klanten op bijzondere details wijzen of iets over de geschiedenis en functies van een meubel vertellen, neemt die waardering alleen maar toe.

Lot Meidenkast !      Stoel, Amsterdamse School

- Ambacht
Ambachtelijk gemaakte spullen zijn erg populair. Niet voor niets wordt een beurs als Meesterlijk in Amsterdam druk bezocht. En eerlijk, wij hebben een mooi vak. Als restaurator behandelen wij het meubel met respect en passen we oude ambachtelijke technieken toe. Maar ook moderne inzichten worden gebruikt als het meubel daar om vraagt. Bijvoorbeeld bij Amsterdamse School meubels.

Thuis Ernst Coppejans 2

- Mixen is een trend
We zien zoveel voorbeelden om ons heen (in bladen, op het internet, in winkels en interieurs) waar vrij wordt geassocieerd en gecombineerd met meubels uit alle tijden. Een antiek kabinet als blikvanger in een strak interieur. Een antieke tafel gecombineerd met de booglamp van Flos. Of Scandinavisch design in combinatie met antiek. Het toverwoord: eclectisch. Niks moet en alles mag. Wij vinden het prachtig. Maar ja, dat hoort ook bij ons vak!

Thuis Ernst Coppejans 3

Vragen?
Heb je vragen over restauratie van je meubel? Antiek, Amsterdamse School, Art Deco of anders? Bel 023 5321634 of mail ons gerust op info@booijinkenvisser.nl