Onderhoud meubels

 Poetsen maar!

  Engel In De Was En Opgepoetst    Engel In De Was En Opgepoetst

Poetsen maar…….
Wat heeft er allemaal onderhoud nodig? Wij noemen:
- schoenen; die moeten gepoetst,
- een lievelingstrui; daar moeten met enige regelmaat de ‘pilletjes’ af,
- een fiets; die wordt voor de herfst nagelopen en schoongemaakt,
- de auto; eens in de zoveel tijd moet die even door de wasstraat;
- speelgoed; wat kapot is, wordt gerepareerd.
- zilver; het bestek moet toch zeker een keer per jaar worden opgewreven.

Koesteren
Onderhoud dus, allemaal klusjes die standaard zouden moeten zijn. Op deze manier houd je je spullen bij je. Hoe vaak raken spullen niet van je af en besluit je dat ze niet meer mooi zijn en belanden ze uiteindelijk in de vuilnisbak?
Ook meubilair heeft onderhoud nodig. Het in de was zetten van meubels gebeurt zelden, want mensen zijn vaak te druk. De prioriteiten liggen elders en de meubelstukken worden vergeten. Ook ik moet er jaarlijks een moment van maken thuis, anders schuift het gewoon door. Punt blijft, dat na een poetsbeurt mijn kast er weer prachtig uitziet en het meubel weer beschermd is tegen vocht, licht en temperatuur.


                   Booijink en Visser in aktie

Voordelen
- De secretaire krijgt aan de zonkant toch net weer wat meer bescherming tegen het UV-licht dan voorheen.
- Het tafelblad krijgt net weer wat meer bescherming tegen de druppels die op tafel vallen.
- De kuif van de kast, wordt ook weer eens wat grondiger afgestoft en zo zie je opeens de afbeelding weer beter.
- Kleine beschadigingen verdwijnen doordat de was deze kale plekjes donker maakt en weer voorziet van een beschermend laagje.
- Grotere schades vallen je op. Het meubel gaat niet ongemerkt achteruit en je kunt zo op tijd een restaurator om raad vragen.

Do’s en don’ts
Hoe pak je dit nu aan zonder dat het `gedoe’ wordt? Allereerst, zorg voor de goede materialen. Gebruik een neutrale, kleurloze bijenwas. Neem een schilderskwast en breng hiermee zuinig en zorgvuldig de was aan. Strijk zoveel mogelijk mee met de richting van het hout. De schilderskwast is super handig, omdat je geen vieze vingers krijgt en niet met allerlei doekjes hoeft te rommelen. Ook kom je gemakkelijk bij lastige hoekjes. Je kunt de was een nachtje laten intrekken. Mocht je het wel in één dag willen afronden, kun je de was na een paar uur uitpoetsen. Dit doe je met een zachte borstel. Hierna kun je het opwrijven met een synthetische doek of een panty. Door de wrijvingswarmte smelt het bovenste laagje van de was en dit geeft een extra mooi glimmertje.
Gebruik geen Pledge! Hier zitten siliconen in en deze maken het nagenoeg onmogelijk om de afwerking te vervangen.

diverse wassen

No Pledge!

Vragen?
Heb je vragen over onderhoud of wil je het onderhoud van je meubel uitbesteden? Wij komen bij je thuis met de nodige kennis en ervaring. We zorgen dat je meubel er weer pico bello uitziet.
Mail of bel ons voor een afspraak: info@booijinkenvisser.nl of 023-5321634.